Gezonde kipnuggets met boontjessalade

Ingrediënten (voor 4 pers)

  • 550 g kalkoenlapjes
  • 400 g sperziebonen
  • 100 g gemengde sla
  • 200 g kerstomaten, gehalveerd, rode en gele
  • 4 zongedroogde tomaten, in reepjes
  • 400 g krielaardappelen        
  • 100 g volkoren toast/crackers
  • 1 limoen, geperst
  • 150 ml magere yoghurt
  • 2 el sherry-azijn
  • 2 el mayonaise
  • 3 el olijfolie
  • Peper en zout
Bereiding
  1. Leg de kalkoenlapjes op een bord en kruid ze met peper en zout.
  2. Maal de volkoren toast fijn en paneer hiermee de kalkoenlapjes.
  3. Was de krielaardappelen en stoom ze gaar.
  4. Blancheer de sperziebonen kort in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  5. Maak een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie, de mayonaise, het limoensap, de sherry-azijn en de yoghurt. Kruid bij met peper en zout en meng daarna onder de sperziebonen.
  6. Verdeel de groene sla, boontjes, de zongedroogde tomaatjes en de kerstomaten over de borden.
  7. Bak de kalkoenlapjes 3 minuten aan elke kant in de overige olijfolie. Schik ze over de borden bij de salade, de krielaardappelen en serveer.

 

Scroll naar boven