Een gezonde levensstijl begint bij gezonde zelfsturing

Bijzondere tijden vragen een bijzondere aanpak …

Tijdens onverwachte omstandigheden en in turbulente tijden, ben je verplicht om zeer soepel en snel te ‘schakelen’. Veranderingen, die je niet zelf kiest, dienen zich aan.
Je hele gewoontepatroon wordt op zijn kop gezet… je werksituatie, je gezin, je sociaal leven, je gezondheid, niets is nog vanzelfsprekend.
Onverwachte situaties zorgen er soms voor dat je door de bomen het bos niet meer ziet… dat zorgt voor onzekerheid en frustratie.
Een eenvoudige manier van plannen en organiseren helpt om jouw initiatieven en plannen efficiënt en overzichtelijk te maken.
In ons taalgebruik spreken we van “iets rond krijgen” of “alles loopt op wieltjes”. Ook in de natuur lijkt een ronde vorm vaak het uitgangspunt voor een stevig geheel. Denk maar aan een slakkenhuisje of een spinnenweb.

Ook in de natuur lijkt een ronde vorm vaak het uitgangspunt voor een stevig geheel. Denk maar aan een slakkenhuisje of een spinnenweb.
In onze organisatie kunnen we ook een cirkelsysteem inbouwen als houvast (of dat nu voor het werk, voor je privéomgeving of voor je zelfmanagement is).
Tijdens de online sessie maakten we kennis met de kwaliteitscirkel PDCA, en ontdekken we vooral hoe je deze kan inzetten om je eigen succes stap voor stap te realiseren.
Tot slot maken we kennis met Stephen Covey, die zegt dat blijvend succes enkel mogelijk is door volgende 7 dingen na te streven:

  1. Een PRO-ACTIEVE LEVENSHOUDING, wat betekent dat we ervoor kunnen kiezen om actief in te spelen om de zaken die op ons pad komen.
  2. Een DOELGERICHTE INZET, wie een duidelijk doel voor ogen heeft kan de weg er naartoe ook veel beter uitstippelen en in stapjes afleggen.
  3. Prioriteiten stellen, om te vermijden dat onze plannen en doelen bedolven worden onder allerlei prikkels en voorvalletjes die er eigenlijk niet toe doen. (ZAND FILTEREN).
  4. Streven naar een SAMEN verhaal, want dat zorgt voor een win-win voor alle partijen. VERBINDING maakt immers sterk.
  5. Aandacht voor het belang van de ANDER, wie naast zijn eigen belang ook rekening kan houden met dat van een ander creëert meer kansen.
  6. VERSCHILLEN omarmen, wanneer we elkaars verschillen kunnen inzetten voor een gezamenlijk doel vullen we mekaar aan en staan we sterker.
  7. RUST en ONTSPANNING, wie dit voor zichzelf weet te realiseren kan zijn energieniveau gezond houden.

Wens je dit systeem onder de loep te nemen voor je eigen situatie? Wil je meer weten over de toepassingsmogelijkheden?

Wist je dat VDAB in Vlaanderen dit initiatief ondersteund voor iedereen die 7 jaar werkervaring heeft als werknemer of als zelfstandige?
Je kan loopbaancheques bestellen die je recht geven op 8 uur coaching aan €10 per uur.

Vraag gerust meer info en een vrijblijvend intakegesprek via info@flowvdv.be
of +32 474 56 39 61 en ik help je graag verder.

Veerkrachtige groetjes
Vera Van de Velde
Veerkracht trainer/ loopbaancoach

Scroll naar boven