Ingrediënten (voor 4 pers)
- 550 g kalkoenlapjes
- 400 g sperziebonen
- 100 g gemengde sla
- 200 g kerstomaten, gehalveerd, rode en gele
- 4 zongedroogde tomaten, in reepjes
- 400 g krielaardappelen
- 100 g volkoren toast/crackers
- 1 limoen, geperst
- 150 ml magere yoghurt
- 2 el sherry-azijn
- 2 el mayonaise
- 3 el olijfolie
- Peper en zout
Bereiding
- Leg de kalkoenlapjes op een bord en kruid ze met peper en zout.
- Maal de volkoren toast fijn en paneer hiermee de kalkoenlapjes.
- Was de krielaardappelen en stoom ze gaar.
- Blancheer de sperziebonen kort in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
- Maak een vinaigrette met 2 eetlepels olijfolie, de mayonaise, het limoensap, de sherry-azijn en de yoghurt. Kruid bij met peper en zout en meng daarna onder de sperziebonen.
- Verdeel de groene sla, boontjes, de zongedroogde tomaatjes en de kerstomaten over de borden.
- Bak de kalkoenlapjes 3 minuten aan elke kant in de overige olijfolie. Schik ze over de borden bij de salade, de krielaardappelen en serveer.