Ingrediënten (voor 4 personen)
- 2 maiskolven
- 500 gram grote scampi, gepeld (laat de staart er nog aan)
- 4 kropjes baby romaine sla
- 200 g kerstomaatjes (rood, geel en zwarte)
- 1 komkommer
- zout & peper
- olijfolie
- 4 meergranen volkoren broodjes
- lookpasta (Knorr)
Ingrediënten voor avocado-korianderdressing
- 1/2 avocado
- 60 gram Griekse yoghurt 0%vet
- Koriander (geen fan? Laat het dan gewoon weg)
- Klein teentje knoflook (fijngehakt)
- Snuf zout
- Een beetje limoensap
Bereiding
- We starten met het maken van de dressing. Meng de halve avocado, yoghurt, koriander, knoflook, zout en het limoensap in een keukenmachine of blender. Et voilà, de yoghurtdressing is al klaar! Hoe gemakkelijk was dat! 🙂
- Verhit daarna de grill (of maak je salade op de barbecue als het buiten warm is) en smeer de maiskolven in met een beetje olijfolie. Bestrooi de maiskolven met een beetje zout, en leg ze op de hete grill. Bak ze daarna tot de maiskolven rondom rond grillstrepen hebben.
- Ondertussen hoef je niet stil te staan! Je kunt de komkommer in blokjes snijden en de tomaten halveren. Als de maiskolven klaar zijn, is het tijd om de scampi’s te grillen.
- Hussel de scampi eerst door twee eetlepels van de yoghurtdressing en leg ze daarna op de grill. Bak ze kort tot ze gaar zijn (4 minuten is prima). Zet de scampi apart.
- We hebben nog meer om te grillen: de sla!
Halveer de kropjes baby romaine en leg de snijkant op de grill. Bak de sla ongeveer 2 minuten tot er grillstrepen te zien zijn. - Snij de volkoren broodjes open en smeer er een beetje lookpasta op of bestrooi met wat olijfolie, peper en zout. Leg deze nu met de binnenkant even kort op de gril. Let op! Niet langer dan 1 min.