Ingrediënten (voor 4 personen)
- 4 volkoren wraps
- 1 krop ijsbergsla, fijngesneden
- witte wijnazijn – olijfolie
- peper – zout
Voor de komkommerschijfjes:
- 2 komkommers
- 2 el Griekse yoghurt 0%
- 2 el platte kaas 0%
- enkele blaadjes munt, fijngehakt
- enkele blaadjes koriander, fijngehakt
- 1 teentje look, fijngeraspt
Voor de tomatenschijfjes:
- 4 tomaten
- 2 sjalotten
Voor de kip:
- 4 uien, in ringen
- 500 kalkoenfilet, in blokjes (hoe fijner je ze snijdt, hoe malser ze gaan zijn)
- 2 el currypoeder
- 2 el tandoorikruiden
- 2 teentjes look, fijngehakt
Voor de dressing:
- 8 el platte kaas 0%
- 2 el tomatenpuree
- 2 el stevia suiker
- currypoeder
- 4 el pickles
- 0,5 rood pepertje
- enkele takjes dragon
- het sap van 1 limoen
Bereiding
- Verwarm de wraps gedurende 6 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.
- Schil de halve komkommer en snijd in schijfjes. Snijd ook de tomaten in schijfjes. Snipper de sjalot fijn en meng deze onder de tomatenschijfjes. Besprenkel de groentjes met witte wijnazijn en olijfolie. Meng de komkommerschijfjes vervolgens met een lepel Griekse yoghurt, munt, koriander, look en platte kaas.
- Meng de kalkoen met currypoeder, tandooirikruiden, een flinke scheut olijfolie, een teentje look, een snuifje peper en een blaadje laurier. Bak de kalkoen vervolgens in een scheutje olie. Doe de kalkoen in een schaal en bak de uienringen in dezelfde pan. Voeg de gebakken uitjes vervolgens bij de kalkoen.
- Hoe maak je de dressing?
Doe alle ingrediënten voor de dressing samen in de blender en mix tot een gladde saus. - En dan nu, hoe serveer je het gerechtje?
Smeer de wraps in met de dressing. Beleg ze vervolgens met de stukjes kalkoen, ijsbergsla, de schijfjes komkommer en de schijfjes tomaat. Kruid met peper en fleur de sel. Druppel er nog wat extra saus over en vouw de wraps dicht. Grill ze even kort in een grillpan alvorens te serveren.